PORTER WAGONER & DOLLY PARTON – ONCE MORE / TWO OF A KIND / THE RIGHT COMBINATION BURNING THE MIDNIGHT OIL / TOGETHER ALWAYS

‘Going Back In Time On The Sound Of The Nation, It’s A Caroline Flashback’: het was wellicht de beroemdste jingle ooit van het vanaf een boot uitzendende illegale radiostation en zeezender ‘Radio Caroline’ dat van 1964 tot 1990 ergens dobberend op de Noordzee uitzond. Die jingle zou ik hier ook kunnen gebruiken om de hierna besproken dubbel-cd aan te kondigen, want geschiedenis wordt er ongetwijfeld geschreven met de vijftig liedjes die door het label ‘Beat Goes On Records’ werden samengebracht op de heruitgegeven en gedigitaliseerde verzamelaar met vier platen van het countryduo Porter Wagoner en Dolly Parton.

In 2007 stierf de Amerikaanse countryzanger Porter Wagoner op 80-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Zijn handelsmerk was zijn steeds keurig afgeborstelde cowboykostuum en zijn grote achterover gekamde blonde haardos. Van 1960 tot 1981 had hij met ‘The Porter Wagoner Show’ een zeer populaire televisieshow waar hij in 1967 de toen amper 21 jaar jonge zangeres Dolly Parton introduceerde. Samen zongen ze duetten van 1967 tot februari 1974 en brachten ze 13 studioalbums, 15 verzamelplaten en 21 singles op de markt.

Samen met Dolly Parton scoorde hij ook meerdere hits met o.a. “The Last Thing On My Mind”, een song van Tom Paxton, en ook de liedjes "We'll Get Ahead Someday", "Just Someone I Used To Know", "Daddy Was An Old Time Preacher Man", "Better Move It On Home", "The Right Combination", “Please Don’t Stop Loving Me” en "Making Plans" slaagden erin om een hoge notering in de countryhitlijsten te bereiken. Dolly Parton zei later dat haar in 1974 geschreven wereldhit “I Will Always Love You” over het einde van haar samenwerking met Porter Wagoner ging. Haar daaropvolgende succesvolle solocarrière is waarschijnlijk veel beter gekend bij het grote publiek en dient hier dus niet verder toegelicht te worden.

In totaal bracht singer-songwriter Porter Wagoner tussen 1954 en 1983 niet minder dan 53 platen uit waaruit 81 singles werden getrokken. Daarbij waren drie songs die de absolute top van de countrycharts wisten te bereiken. Hij won drie ‘Grammy Awards’ voor enkele gospelsongs, trad gedurende zo’n 50 jaar frequent op in de countrymuziekshow ‘Grand Ole Opry’ in Nashville, Tennessee en hij werd in 2002 opgenomen in de ‘Country Music Hall Of Fame’ op voorspraak van Dolly Parton. Net voor zijn overlijden in 2007 bracht hij zijn allerlaatste album “Wagonmaster” uit.

Deze dubbel-cd groepeert de vier albums die Porter Wagoner en Dolly Parton samen hebben opgenomen in 1970, 1971 en 1972: “Once More”, “Two Of A Kind”, “The Right Combination Burning The Midnight Oil” en “Together Always”. Op de hieraan toegevoegde video’s kunt u het legendarische duo in twee van de songs op deze albums live aan het werk horen en zien. Als dat allemaal niet ‘going back in time on the sound of the nation’ is, dan weten we het zelf ook niet meer.

(valsam)

 

 

TRACKLIST
Disc One

ONCE MORE

Daddy Was An Old Time Preacher Man
I Know You’re Married But I Love You Still
Thoughtfulness
Fight And Scratch
Before Our Weakness Gets Too Strong
Once More
One Day At A Time
Ragged Angel
A Good Understanding
Let’s Live For Tonight
TWO OF A KIND

The Pain Of Loving You
Possum Holler
Is It Real
The Flame
The Fighting Kind
Two Of A Kind
All I Need Is You
Curse Of The Wild Weed Flower
Today, Tomorrow And Forever
There’ll Be Love
Disc Two:

TOGETHER ALWAYS

Together Always
Love’s All Over
Christina
Poor Folks Town
Take Away
Ten Four – Over And Out
Lost Forever In Your Kiss
Any Place You Want To Go
Looking Down
You And Me – Her And Him
THE RIGHT COMBINATION BURNING THE MIDNIGHT OIL

More Than Words Can Tell
The Right Combination
I’ve Been This Way Too Long
In Each Love Some Pain Must Fall
Her And The Car And The Mobile Home
Burning The Midnight Oil
Somewhere Along The Way
On And On
Through Thick And Thin
The Fog Has Lifted

Artiest info
Website  
 

Label: Beat Goes On Records

video